Ajutor! M-au facut manager! – de la specialist la manager – tranzitie si adaptare.

Fiecare dintre noi merge la serviciu, isi face treaba cat poate de bine atat pentru validarea personala cat si pentru validarea exterioara si intr-o zi aprecierea din partea superiorilor ierarhici vine si individului i se propune postul de manager. Bucurie, entuziasm, dar nu dupa mult timp apare si teama ca poate nu este un bun manager, ca nu stie ce sa faca.

In mod aproape automat chiar si cand promovam intr-o pozitie de manager avem tendinta sa facem activitatile de dinainte si ne simtim cam stingheri. Si da, avem nevoie de ajutor.

Avem nevoie de o perioada de adaptare, de ajutor, de o abordare diferita, de a invata sa fim manageri apreciati si care au rezultate, iar pentru acest lucru este nevoie sa ne insusim deprideri noi.

Intrebarile des intalnite sunt de genul: ,,Si acum ce fac? Cu ce incep? Cum ma comport fata de ,,subalterni” si fata de ,,conducere”? Cui trebuie sa ii demonstrez si ce? Mie ca sunt capabil? Celor din randul carora m-am ,,desprins” ca merit, dar nici ca pozitia cea noua nu m-a schimbat si sunt tot ,,de-al lor”? Superiorilor care mi-au propus postul ca semn al aprecierii muncii mele ca sunt capabil si nu vreau sa ii dezamagesc? Cat de pregatit sunt? Ce stil de conducere sa adopt? Ce noi abilitati este nevoie sa imi insusesc? Si lista ramane deschisa.

Multe intrebari, dar usoare, insa raspunsurile potrivite … complicat de gasit.

Tu sau membrii echipei tale va confuntati cu ,,aceasta situatie”? Impreuna gasim raspunsuri! Trebuie doar sa faci o programare sau sa ceri o oferta.

Ne vedem curand!

Categorie: