De ce sa apelez la un consultant in cariera?

E o intrebare pe care o aud constant in jurul meu. Fiind o meserie destul de nou mediatizata pe piata din Romania, nu stim inca ce face acest consultant in cariera si de ce nu putem face singuri ceea ce ofera el.

E adevarat, consultantul in cariera poate lucra si cu instrumente pe care sa le poti gasi online, insa el face mai mult decat atat. El isi da seama in urma discutiilor cu tine ce instumente ti se potrivesc si ce ar functiona cu adevarat la tine.

Atunci cand iti spui “Vreau sa fac altceva….dar ce?”, “Vreau sa ma duc de placere la job” sau poate ca nu stii la ce liceu / facultate sa dai, consultantul in cariera te ghideaza spre a descoperi care este drumul potrivit tie si te ajuta sa iti faci un plan de actiune pe termen lung in ceea ce priveste dezvoltarea carierei tale.

Daca iti doresti sa te cunosti mai bine pentru a te prezenta la un interviu sau pentru a fi mai bun la locul de munca, poti apela la un consultant in cariera. El te va indruma sa-ti identifici abilitatile, aptitudinile, valorile, punctele forte si punctele slabe pe care le poti imbunatati. Stii ca anumite activitati pe care le desfasori in plan personal te pot ajuta si pe plan profesional? De exemplu, esti pasionat de fotografie, asta iti va scoate in evidenta printre altele atentia la detalii sau creativitatea. Pentru a identifica toate acestea se va pune accent pe abilitatile transferabile de care nu suntem cu totii constienti si care ne pot ajuta sa ne desfasuram activitatea si in alte domenii de cat cel actual.

Te pregateste pentru a avea mai multe sanse sa iei un interviu de angajare, lucrand impreuna cu tine pentru a realiza un CV adaptat nevoilor tale. Probabil consideri ca iti poti redacta singur un CV care sa te puna in valoare, insa un consultant stie la ce se uita un recruiter si va evidentia acele abilitati si puncte forte pe care le ai si care te diferentiaza de ceilalti candidati.

Si, nu in ultimul rand, iti vor fi oferite instrumente ce te vor ajuta sa iei deciziile importante in ceea ce priveste viata ta profesionala, stabilindu-ti obiective SMART pentru atingerea scopurilor tale in cariera.

Categorie: