preloder

Importanta importantei de a te simti important

Nevoia unei persoane de a se simti importanta este o nevoie constanta, mult mai puternica decat nevoile fiziologice care o data implinite acestea dispar.

Spre exemplu atunci cand ne este foame sau sete, mancam sau bem iar nevoia dispare, ea fiind satisfacuta.

Nevoia de a ne simti importanti ne stimuleaza constant si ne determina sa dorim sa purtam haine de renume, sa conducem masini scumpe, sa ne laudam cu un anumit stil de viata si in functie de gradul acestei nevoi putem sa tanjim chiar si la faima.

Daca intelegem dorinta si necesitatea noastra, a tuturor, de a fi apreciati si de a ne simti importanti deslusim un fundament esential al comunicarii, indispensabil in construirea relatiilor si a stimei de sine.

Cu cat determinam o persoana sa se simta mai importanta si mai apreciata, cu atat mai pozitiv va reactiona fata de noi.

In plus, avem acest imbatabil instinct subconstient de a inapoia ceea ce primim printr-o lege naturala a reciprocitatii. Atunci cand complimentam persoana de langa noi, cel mai probabil vom fi complimentati si noi la randul nostru iar nevoia de a ne simti importanti va fi satisfacuta de ambele parti.

Astfel, putem incerca in fiecare zi sa vedem „frumosul” din oamenii cu care interactionam , sa ii complimentam din suflet si sa o facem fara ezitare.

Ne va aduce multe zambete, cu siguranta…

Categorie: